Basiskursus i Sagsportalen - lektion 3: GDPR og persondata


Indhold

På denne tredje lektion ud af seks lektioner i ”Basiskursus i Sagsportalen”, går vi i dybden med persondata og GDPR og ser på, hvordan du overholder reglerne, når du arbejder med persondata.


Lektionen går tæt på, hvad du skal være særlig opmærksom på, når du bruger sagsportalen. Vi sætter spot på de forhold, som er særlige vigtige, og som giver anledning til spørgsmål.

 

 

Emner er bl.a.:

  • Hvordan overholder man reglerne i databeskyttelsesloven, når man har med persondata at gøre
  • Personoplysninger og klienten – må man indtaste personnummer for denne? For en modpart?
  • Dataminimeringsprincippet – hvor mange bilag må/skal man uploade
  • Oplysningsforpligtelsen i artikel 13 og 14
  • Adgang til sagsportalen: hvilke medarbejdere kan og må tilgå sager minretssag.dk – og hvordan styrer du adgangen?

 

Målgruppe

Lektionen henvender sig til dig, der er ny i forhold til minretssag.dk (sagsportalen) (dvs. at du enten aldrig har arbejdet i sagsportalen eller kun har gjort det lidt) og som ønsker at få praktisk viden til at arbejde med sagsportalen og samtidig overholde GPRD og Databeskyttelseslovens regler om persondata.

Materiale

Alt tilhørende materiale til lektionen kan downloades, så snart lektionen startes på JUC Learning.

 

E-lektionen kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse for advokater.
Dette kræver dog minimum 3 gennemførte lektioner, som er fagligt sammenhængende og relevante for din profil.

Se de oftest stillede spørgsmål - klik her

 

Tags: Retssager og persondata, minretssag.dk, GDPR, Dataminimering, adgang til minretssag, personoplysninger

Hold mig opdateret

Kurset er afholdt. Vil du have besked, når der åbnes for tilmelding igen? Klik på ”Skriv mig op” herunder og udfyld felterne.

 

Hold mig opdateret

Lektioner

1

 

 

 

Få indsigt i fordelene ved eJUC

Elearning