Brud på persondata-sikkerheden - sagen om Privatbo og Blackstone


En afgørelse fra Datatilsynet på baggrund af sikkerhedsbrud hos et boligadministrationsselskab

Indhold

Lektionen drejer sig om GDPR-reglerne om brud på persondatasikkerheden i medfør af GDPR, og specifikt i forbindelse med boligselskabers behandling af persondata om lejere.

Konkret tager lektionen udgangspunkt i en sag, hvor et boligselskab Privatbo ønskede at afhænde nogle ejendomme på Frederiksberg til Blackstone og i due dilligence processen kommer til at lække en række personlig data om lejerne.

Sagen blev afgjort af Datatilsynet og er særdeles principiel som en af de første og vigtigste inden persondatasikkerhed.

Lektionen berører en række andre spørgsmål, herunder

  • Krav til udlevering af personoplysninger, særligt ved virksomhedsoverdragelser
  • Krav til sikkerhedsforanstaltninger
  • Anmeldelse af sikkerhedsbrud til Datatilsynet
  • Datatilsynets proces ved behandling af sikkerhedsbrud
  • Bødeansvar i forbindelse med overtrædelse af GDPR

 

Målgruppe

Advokater, advokatfuldmægtige, jurister og andre som arbejder med Persondata og GDPR

 

Materiale

Alt tilhørende materiale til lektionen kan downloades, så snart lektionen startes på JUC Learning.

 

E-lektionen kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse for advokater.
Dette kræver dog minimum 3 gennemførte lektioner, som er fagligt sammenhængende og relevante for din profil.

Se de oftest stillede spørgsmål - klik her

 

Hold mig opdateret

Kurset er afholdt. Vil du have besked, når der åbnes for tilmelding igen? Klik på ”Skriv mig op” herunder og udfyld felterne.

 

Hold mig opdateret

Lektioner

1

 

Få indsigt i fordelene ved eJUC

 

Elearning