Grundlæggende inkasso - lektion 3: Frivillig forlig, egen inkasso og fremmed inkasso


Indhold

I denne tredje lektion ud af ni lektioner i ”Grundlæggende inkasso fra”, går vi tæt på frivillige forlig, egen inkasso og fremmed inkasso

 

Det indebærer bl.a. at vi ser på, i hvilke situationer det er fordelagtigt at lave et frivilligt forlig, og hvilke overvejelser man skal gøre sig f.eks. i forhold til forældelse. Du får samtidig brugbar viden om, hvordan du sikrer en effektiv kommunikation over for skyldner.

 

Når der laves egen inkasso, så kan man som kreditor kræve betaling for denne ydelse, men der melder sig så en række spørgsmål ift. hvordan man udarbejder, indgår og evt. administrerer en betalingsaftale (et frivilligt forlig). Det stiller vi skarpt på i lektionen, så du selv bliver i stand til at varetage denne rolle.

 

Endelig ser vi på ekstern eller fremmed inkasso, og svarer på, hvornår man skal sende en skyldner til fremmed inkasso, ligesom der gives indsigt i, hvad et advokatkontor/inkassovirksomhed foretager sig.

 

Emner er bl.a.:

 • Hvad indebærer et frivilligt forlig?
  • Bevis/fundament
  • Indgåelse af afdragsordning
 • Fra hvornår løber forældelsesfrister ved et frivilligt forlig?
 • Effektiv kommunikation i frivillige forlig
 • Hvornår skal en skyldner sendes til ekstern inkasso?
 • Hvad adskiller egen og fremmed/ ekstern inkasso?
 • Hvordan foregår inkasso ved et inkassobureau eller et advokatkontor?
   

Målgruppe

Til dig som arbejder med inkasso, hvad enten du selv er kreditor eller arbejder på et inkassobureau eller et advokatkontor, og som ønsker at få styr på de grundlæggende elementer med frivillige forlig, egen inkasso samt fremmed inkasso eller ønsker inspiration til en mere effektiv proces.

 

 

Materiale

Alt tilhørende materiale til lektionen kan downloades, så snart lektionen startes på JUC Learning.

 

E-lektionen kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse for advokater.
Dette kræver dog minimum 3 gennemførte lektioner, som er fagligt sammenhængende og relevante for din profil.

Se de oftest stillede spørgsmål - klik her

 

Tags: Forlig, egen inkasso, fremmed inkasso, rykker, gældsbrev, kreditaftaleloven, forbrugsskyldnere, betalingsaftale, ekstern inkasso, inkassovarsel, påkravsbrev, inkassobrev

Hold mig opdateret

Kurset er afholdt. Vil du have besked, når der åbnes for tilmelding igen? Klik på ”Skriv mig op” herunder og udfyld felterne.

 

Hold mig opdateret

Lektioner

1

 

 

 

Få indsigt i fordelene ved eJUC

Elearning