Grundlæggende inkasso - lektion 9: Persondata – del 2


Indhold

Denne lektion er den niende ud af ialt ni lektioner i ”Grundlæggende inkasso”, og fortsætter lektion 8 vedrørende persondata ifm. inkassoforretninger.

Vi starter lektionen med at se nærmere på inkasso og digitale værktøjer som e-mails og sociale medier. Det er en lang række forhold, som man skal have styr på. Det omhandler ikke mindst situationer, hvor man bruger e-mails til at kommunikere med skyldner, hvor der er en sletningsforpligtigelse og regler for, hvad man skal gøre, hvis en mail bliver sendt til en forkert modtager.

I lektionen gennemgår vi en række typiske eksempler, som andre praktikere inden for inkasso har stået over for. Du får dermed flere håndfulde af løsninger, så du ved, hvad du skal gøre, også hvis det er gået galt.

Til slut ser vi på oplysningsforpligtigelsen, fra man starter med at indsamle oplysninger omkring skyldner. Denne del omhandler også de rettigheder skyldner har som f.eks. ret til berigtigelse og ret til indsigt.

 

Emner er bl.a.:

 

  • E-mails og sociale medier i en inkassosag – hvornår kan man bruge det?
  • Kryptering
  • Sletning – hvornår skal man slette oplysninger i inkassosager, og hvad er tidsfristerne?
  • Gode vaner i det daglige arbejde, herunder løbende sletning af data
  • Oplysningsforpligtelsen
  • Ret til berigtigelse
  • Ret til indsigt

 

Målgruppe

Lektionen henvender sig til dig, som arbejder med inkasso, hvad enten du selv er kreditor eller arbejder på et inkassobureau eller et advokatkontor, og som ønsker at få styr persondata og inkasso.

 

 

Materiale

Alt tilhørende materiale til lektionen kan downloades, så snart lektionen startes på JUC Learning.

 

E-lektionen kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse for advokater.
Dette kræver dog minimum 3 gennemførte lektioner, som er fagligt sammenhængende og relevante for din profil.

Se de oftest stillede spørgsmål - klik her

 

Tags: Oplysning forpligtigelse, rykker pr. mail, gyldigt behandlingsgrundlag, persondata, inkasso databeskyttelse, Brug af personnummer, ret til berigtigelse, ret til indsigt

Hold mig opdateret

Kurset er afholdt. Vil du have besked, når der åbnes for tilmelding igen? Klik på ”Skriv mig op” herunder og udfyld felterne.

 

Hold mig opdateret

Lektioner

1

 

 

 

Få indsigt i fordelene ved eJUC

Elearning