Grundkursus i udbudsret 4 – Indkøbsmetoder


Indhold

Dette er lektion 4 ud af 6 i Grundkursus i udbudsret.
Det samlede kursus giver en grundlæggende indføring og overblik over udbudsretsområdet og de forskellige faser i arbejdet med offentlige udbud, herunder de væsentligste elementer og udledninger af Udbudsretsloven.

 

I denne fjerde lektion handler om indkøbsmetoder, som er en fællesbetegnelse for de forskellige kontrakt- og tildelingsformer, som ordregiver kan anvende i forbindelse med et udbud, dvs. den metode der anvendes til indkøb hos den tilbudsgiver, der har vundet udbuddet.

 

Indkøbsmetoderne er hjemlet i Udbudslovens §8 og kan være følgende:

  • Rammeaftaler
  • Dynamiske indkøbssystemer
  • Elektroniske auktioner
  • Elektroniske kataloger

 

Der gives en grundig introduktion til forskellige indkøbsmetoder, herunder sondringen mellem kontrakter og rammeaftaler.

 

I den forbindelse kigges der iøvrigt nærmere på begreber som kaskademodellen og behovsmodellen, miniudbud og direkte tildeling, købsforpligtelse mv.

 

Målgruppe

Alle der arbejder med udbudsret, f.eks. advokater og fuldmægtige fra advokatvirksomheder og rådgivere, men ikke mindst fra offentlige ordregivere eller private virksomheder, der optræder som ordregiver eller tilbudsgivere 

 

Materiale

Alt tilhørende materiale til lektionen kan downloades, så snart lektionen startes på JUC Learning.

 

E-lektionen kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse for advokater.
Dette kræver dog minimum 3 gennemførte lektioner, som er fagligt sammenhængende og relevante for din profil.

Se de oftest stillede spørgsmål - klik her

 

Tags: Udbudsloven, offentlige udbud, offentligt udbud, begrænset udbud, innovationspartnerskaber, konkurrencepræget dialog, projektkonkurrencer, rammeaftaler, dynamiske indkøbssystemer, 20/10014, Remondis A/S mod Hedensted Kommune

Hold mig opdateret

Kurset er afholdt. Vil du have besked, når der åbnes for tilmelding igen? Klik på ”Skriv mig op” herunder og udfyld felterne.

 

Hold mig opdateret

Lektioner

1

 

 

 

Få indsigt i fordelene ved eJUC

Elearning