Lønmodtager eller ejer - en sag om aftrædelsesvilkår for ansat med ejerskab


En sag om loyalitetsforpligtelse for fratrådt medarbejder med ejerskab


Indhold

Denne lektion adresserer den tvivl, der kan være om rettigheder og forpligtelser for fratrådte medarbejdere, der har haft ejerskab i en virksomhed.
Har en sådan medarbejder status som ejer, bortfalder naturligvis en del af de bestemmelser, der følger af funktionærloven, ligesom andre skærpes.

Det handler bl.a. om opsigelsesvarsler, ferietillæg og feriegodtgørelse samt ansættelsesklausuler, særligt konkurrenceklausuler der kan give anledning væsentlige tvister.

Lektionen tager udgangspunkt i en dom fra Sø- og Handelsretten fra 2020, hvor netop disse spørgsmål er centrale, og som derfor giver et vigtigt indspil til, hvorledes sådanne skal afgøres


Målgruppe

Lektionen er relevant for alle, der arbejder med ansættelsesret og i særdeles vilkår ifm. fratrædelser, dvs. advokater og jurister i advokathuse og faglige organisationer samt HR-ansvarlige i både private og offentlige virksomheder

 

Materiale

Alt tilhørende materiale til lektionen kan downloades, så snart lektionen startes på JUC Learning.

 

E-lektionen kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse for advokater.
Dette kræver dog minimum 3 gennemførte lektioner, som er fagligt sammenhængende og relevante for din profil.

Se de oftest stillede spørgsmål - klik her

 

Tags: Sag BS-6713/2019-SHR

Hold mig opdateret

Kurset er afholdt. Vil du have besked, når der åbnes for tilmelding igen? Klik på ”Skriv mig op” herunder og udfyld felterne.

 

Hold mig opdateret

Lektioner

1

 

 

 

Få indsigt i fordelene ved eJUC

Elearning