Ny Valby Udvikling mod HOFOR Spildevand


Indhold

Ny Valby købte Grønttorvet i København med henblik på at omdanne og udstykke ejendommen til boliger, hvor der skulle etableres ca. 3000 nye boligenheder.

Grønttorvet var allerede tilsluttet kloak og Ny Valby skulle ikke betale tilslutningsbidrag til HOFOR Spildevand og indgik en aftale om HOFOR Spildevands overtagelse af det kloakanlæg, der blev etableret af Ny Valby.

Ifølge overtagelsesaftalen skulle HOFOR Spildevand overtage kloakanlægget vederlagsfrit fra Ny Valby, da HOFOR ikke mente de ikke havde pligt til at overtage kloakanlægget. Overdragelsesaftalen gav dog Ny Valby mulighed for inden et år at få prøvet betalingsspørgsmålet ved domstolene.

Ny Valby anlagde sag ved domstolen med principal påstand om, at HOFOR Spildevand skulle anerkende at betale for de udgifter som Ny Valby havde til at etablering af kloakanlægget, subsidiært de udgifter, som taksationsmyndigheden måtte fastslå.

 

Målgruppe

Lektionen er relevant for advokater og jurister, der arbejder indenfor energi- og miljøret

 

Materiale

Alt tilhørende materiale til lektionen kan downloades, så snart lektionen startes på JUC Learning.


E-lektionen kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse for advokater.
Dette kræver dog minimum 3 gennemførte lektioner, som er fagligt sammenhængende og relevante for din profil.

Se de oftest stillede spørgsmål - klik her

 

Tags: Sag BS-30468/2018-OLR (2. afdeling), Spildevand

Skriv mig op

Kurset er afholdt. Vil du have besked, når der åbnes for tilmelding igen? Klik på ”Skriv mig op” herunder og udfyld felterne.

 

Skriv mig op

Lektioner

1

 

Få indsigt i fordelene ved eJUC

 

Elearning