To domme om loyal oplysningspligt i forbrugerforhold


To domme om loyal oplysningspligt i forbrugerforhold


Indhold

Lektionen adresserer spørgsmålet om sælgers loyale oplysningspligt og særligt oplysningsmangler i forhold til forbrugeren.

Det er helt centrale spørgsmål i forbrugerkøberetten, der reguleres i Købelovens §76, stk. 1, 2 og 3, der er i fokus i denne lektion, men også Skiltningsbekendtgørelsen for motorkøretøjer fra 1978 kommer i spil.

Der tages udgangspunkt i to Højesteretsdomme vedr. tvister ifm. bilkøb, hvor angivelserne af bilernes modelår i begge tilfælde var tvisternes omdrejnings-punkt, og som begge spiller ind på princippet om oplysningsmangler i forbrugerforhold, særligt ifm. bilkøb.

 

Målgruppe

Advokater, fuldmægtige og jurister i både advokatfirmaer, organisationer og virksomheder, der arbejder med forbrugerkøberet, forbrugerklager mv.

 

Materiale

Alt tilhørende materiale til lektionen kan downloades, så snart lektionen startes på JUC Learning.


E-lektionen kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse for advokater.
Dette kræver dog minimum 3 gennemførte lektioner, som er fagligt sammenhængende og relevante for din profil.

Se de oftest stillede spørgsmål - klik her

 

Tags: 30/2011, 31/2011, U.2012.3512H, U.2014.578H, U.2008.579V, 114/2012, forbrugerforhold, forbrugerkøberetten, oplysningsmangler, Købelovens §76, Skiltningsbekendtgørelsen for motorkøretøjer

Hold mig opdateret

Kurset er afholdt. Vil du have besked, når der åbnes for tilmelding igen? Klik på ”Skriv mig op” herunder og udfyld felterne.

 

Hold mig opdateret

Lektioner

1

 

 

 

Få indsigt i fordelene ved eJUC

Elearning