Transportforsikring - erstatning ifm. international transport


– Dom om beskadiget militærudstyr ifm. transport til FN i Mali 

Indhold

Lektionen handler om transportforsikring generelt, hvad den omfatter, hvilke produkter man kan tegne, og den retsmæssige virkning af disse. 

 

Lektionen giver et overblik de områder, situationer og forhold, som transportforsikringer dækker, samt de forskellige typer af forsikringsprodukter, såvel de centrale standardprodukter såvel som de forskellige tillægsprodukter og hvornår de bliver relevante. 

 

Der kigges på ansvar hos hhv. sælger, køber og transportør, og der er ikke mindst fokus på internationale transporter og de forskellige regler og konventioner, der gælder her, f.eks. Incoterms CIF & CIP, IBB Clauses mm. 

 

Lektionen centreres om en dom fra Sø- og Handelsretten fra 2020 om beskadigelse af militært udstyr under en transport i Mali, hvor der var flere tvister om erstatningsansvaret skulle placeres hos transportør eller forsikringsselskabet, og som dermed er retningsgivende på flere forhold og international transportforsikring. 

 

Målgruppe

Lektionen er relevant for advokater, jurister og fuldmægtige, der arbejder med og interesserer sig for transportforsikring og i særdeles under internationale transporter. Ligeledes er det relevant for alle forsikringsansvarlige hos speditører, transport- og logistikvirksomheder og shippingselskaber. 

 

Materiale

Alt tilhørende materiale til lektionen kan downloades, så snart lektionen startes på JUC Learning.


E-lektionen kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse for advokater.
Dette kræver dog minimum 3 gennemførte lektioner, som er fagligt sammenhængende og relevante for din profil.

Se de oftest stillede spørgsmål - klik her

 

Tags: Sag BS-42889/2018-SHR, ICC (B)

Hold mig opdateret

Kurset er afholdt. Vil du have besked, når der åbnes for tilmelding igen? Klik på ”Skriv mig op” herunder og udfyld felterne.

 

Hold mig opdateret

Lektioner

1

 

Få indsigt i fordelene ved eJUC

 

Elearning