Vejen i Vejen – en central sag om ekspropriation og planlægning


Indhold

Denne lektion giver en grundig præsentation af den meget omtalte ”Vejen i Vejen”-sag fra 2019, hvor en tvist mellem en lodsejer og Vejen Kommune om bygningen af jernbanebro adresserede en række spørgsmål om ekspropriation og grundlovssikrede rettigheder.

Lektionen drejer sig i de centrale principper inden for ekspropriation og offentlig ret, herunder elektrificeringsloven, vejloven og planloven.

Sagen rummer vigtige elementer i retspraksis inden for ekspropriation er et lærestykke for kommuner ifm. ekspropriation i deres fysiske planlægning.

 

Målgruppe

Lektionen relevant for alle der arbejder med offentlig ret, planret, miljøret og i særdeleshed spørgsmål om ekspropriation og fysisk planlægning.

Således er målgruppen både advokater med disse fagområder samt jurister og planlæggere i kommuner, styrelser samt private og offentlige virksomheder, der arbejder med store anlægsarbejder og byggerier.

 

Materiale

Alt tilhørende materiale til lektionen kan downloades, så snart lektionen startes på JUC Learning.


E-lektionen kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse for advokater.
Dette kræver dog minimum 3 gennemførte lektioner, som er fagligt sammenhængende og relevante for din profil.

Se de oftest stillede spørgsmål - klik her

 

Tags: Sag 6/2018

Hold mig opdateret

Kurset er afholdt. Vil du have besked, når der åbnes for tilmelding igen? Klik på ”Skriv mig op” herunder og udfyld felterne.

 

Hold mig opdateret

Lektioner

1

 

 

 

Få indsigt i fordelene ved eJUC

Elearning