Amerikansk ekspert i persondata kommer til Danmark

Amerikansk ekspert i persondata kommer til Danmark
27.09.2017
Privacy By Design tages til et helt nyt niveau, når John Grant (US) og Christian Wiese Svanberg (DK) mødes for at afholde kursus i persondatabeskyttelse.

Maj 2018 byder på Privacy By Design, der indebærer persondatabeskyttelse. Virksomheder skal fremadrettet indarbejde beskyttelse af personlige oplysninger i alle nye it-systemer og processer.

Den nye persondataforordning har til formål at give alle EU-borgere øget kontrol med deres persondata og skal medvirke til at opbygge og styrke tilliden til virksomheder, herunder online-tjenester. Derfor stilles der krav til, at alle virksomheder benytter principperne om Privacy By Design, hvilket kan blive dyrt, men også åbne op for nye forretningsmuligheder. 

Konsekvenser af ikke at følge reglerne, kan koste dyrt i strenge straffe til virksomhederne, da de kan idømmes bøder på helt op til fire procent af den årlige omsætning for grove overtrædelser.

JUC har inviteret legenden, John Grant til at afholde kursus i Privacy By Design sammen med lederen bag Politiets Databeskyttelses-enhed Christian Wiese Svanberg,

John Grant har siddet som rådgiver i United States Senate. Han startede sin karriere som assistent til Senator Peter Fitzgerald, og arbejdede derefter for Senator Lamar Alexander. John påbegyndte jura studiet på Georgetown Universitet og fortsatte karrieren hos Senate Homeland Security og Governmental Affairs Committee. Som rådgiver inden for Privacy, arbejder John med klienter i hele verden, med formålet: at hjælpe dem med at udvikle databeskyttelse.

Christian Weise Svanberg er ansvarlig for persondata og databeskyttelse hos Politiet, hvor han etablerer og udvikler Databeskyttelsesenheden. Det nødvendiggør en dyb indsigt i persondataforordningen, før udrulningen sker inden for Politiet. Christian er dybt involveret i Data Privacy, Compliance og strategiske og juridisk rådgivning inden for et bredt spekter af databeskyttelses relaterede emner. 

Leder du efter flere kurser inden for Immaterialret, IT-ret, databeskyttelsesret, markedsføringsret og sportsret, så læs mere her.