Derfor bør du tilføje nye værktøjer til jeres compliance funktion

Derfor bør du tilføje nye værktøjer til jeres compliance funktion
29.08.2019
Compliance er efterhånden blevet en international disciplin for mange organisationer, specielt hvis virksomheden henter hovedparten af deres omsætning fra udlandet. Mange oplever dog stadig udfordringer med at opsætte processer og systemer til at sikre overholdelsen af både interne og eksterne retningslinjer særlig på tværs af landegrænser.


Due diligence af tredjeparter


I internationale virksomheder bør due diligence af tredje parter betragtes som en vigtig del af compliancearbejdet. Det er dog også kendt som et område, der er notorisk svært at komme i gang med, og der skal ofte store mængder tid og ressourcer til at skabe resultater.

På kurset ”Compliance – third party due diligence” den 2. december bliver dagens fokus netop, hvordan en due diligence proces af tredjeparter planlægges, igangsættes og ledes fremadrettet. Som deltager vil du få konkrete værktøjer og introduktion til systemer, som kan hjælpe din organisation med at identificere og vurdere forskellige risici.

Underviserne på kurset er Jeppe Kromann Haarsted, Group Compliance Manager hos FLSmidth og Zakiya Serguro, Managing Partner – Africa & Middle East hos Frank Partners. Underviserteamet består således både af en førende praktiker og rådgiver inden for international compliance.


Interne undersøgelser


Ligesom due diligence af tredjeparter bør interne undersøgelser også betragtes som en væsentlig del af compliancearbejdet i store virksomheder og koncerner. Det skyldes at de fleste på et tidspunkt vil komme ud for interne overtrædelser og andre situationer, som vil kræve en kompleks undersøgelse af flere parter.

På kurset ”Compliance – internal investigations” den 3. december vil fokus derfor være, hvornår og hvordan en intern undersøgelse indledes, og hvilke juridiske overvejelser man bør gøre sig. Som deltager får du værktøjer til de praktiske processer i undersøgelsen, herunder foretagelse af interviews, research i maildatabaser og udvælgelse af passende sanktioner.

Underviserne på dette kursus er igen Jeppe Kromann Haarsted, Group Compliance Manager hos FLSmidth, som denne dag ledsages af Hans Jakob Folker, advokat og partner hos Kromann Reumert. Denne kombination sikrer endnu engang et team bestående af en erfaren praktiker og rådgiver inden for området.
 

Læs mere


Kurserne er målrettet alle med interesse for compliancedisciplinen, og der undervises på engelsk begge dage. Kurserne kan med fordel tages sammen, hvis du ønsker en solid værktøjskasse inden for complianceområdet. Du kan læse mere og tilmelde dig her:

”Compliance – third party due diligence” den 2. december

”Compliance – internal investigations” den 3. december