Derfor er ledelsesansvar "et utroligt aktuelt emne"

Derfor er ledelsesansvar
04.06.2019
De seneste år har ledelsesansvar udgjort en større økonomisk risiko for utallige virksomheder. For at kunne forebygge dette kræves det, at man har et konkret overblik over, hvor og hvordan ledelsansvar opstår og håndteres i praksis.


Hvorfor er ledelsesansvar blevet mere aktuelt?


”Ledelsesansvar er et utroligt aktuelt emne” fastslår Lotte Noer, advokat og partner hos KLAR advokater, i en video udarbejdet med JUC, hvor hun dykker ned i emnet.

Sagerne om ledelsesansvar er mange, og de er kæmpe store. I midten af 00’erne blev sagen om Memory Card Technology anlagt et krav på 100 millioner kroner – det var dengang et gigantisk krav. I dag er kravene på flere milliarder kroner.

Derudover er ledelsesansvar et emne, hvor der ustoppeligt kommer ny inspiration på tværs af landegrænser, så selve de områder, man kan blive pålagt ledelsesansvar inden for, er i betydelig udvikling. 
 

Hvordan håndterer du ledelsesansvar i praksis?


Netop i efteråret 2019 har du muligheden for at deltage i kurset ”Ledelsesansvar i praksis” hos JUC. Kurset foregår d. 17. september og klæder dig på til at behandle og rådgive om sager, der omhandler placering af ledelsesansvar i et kapitalselskab.

Hovedvægten vil være på erstatningsansvar, og undervisningen vil fokusere på at gøre emnet tilgængeligt gennem eksempler fra retspraksis, aktuelle sager fra dagspressen og undervisernes hverdag som specialister inden for emnet.

Se og hør Lotte Noer forklare om vigtigheden af ledelsesansvar i praksis her.

Som deltager opnår du blandt andet:

  • Opdateret og operationel viden om praksis og aktuelle problemstillinger inden for emnet, herunder nyeste domspraksis og udviklingstendenser som har øget bevågenhed
  • En praktisk vinkel på, hvordan sager om ledelsesansvar forebygges og håndteres
  • Aktuel viden om forsikringsmæssige forhold

Udover Lotte Noer, undervises kurset af Niklas Theter, Financial Lines Manager hos AIG, og Søren Lundsgaard, advokat og partner hos Lundsgaard & Partnere.

Læs mere om ledelsesansvar og tilmeld dig kurset her.

Kurset er målrettet medlemmer af ledelsen i kapitalselskaber samt praktiserende advokater, in-house advokater/jurister og andre, der rådgiver selskaber og deres ledelse og/eller ejerkreds. Jurister fra forsikringsbranchen vil også have udbytte af kurset.

Kurset retter sig primært mod deltagere, der har erfaring inden for emnet, men kan også tjene som en introduktion til emnets problemstillinger.