Arbejdsgivers overvågning og kontrol af ansatte – fokus på persondataret


Indhold

De databeskyttelsesretlige regler kaster mange spørgsmål af sig – det ansættelsesretlige område er ingen undtagelse. Dette kursus sætter derfor fokus på særlige databeskyttelsesretlige problemstillinger relateret til arbejdsgivers iværksættelse af kontrol- og overvågningsforanstaltninger af jobansøgere, ansatte og fratrådte medarbejdere under og efter ansættelsesforholdets afslutning. Med afsæt i dagligdagsproblemstillinger, vil du få et indblik i relevante regler og praksis og dermed blive i stand til at vurdere, hvor grænsen for arbejdsgivers beføjelser går.

  

Emner er bl.a.:

  • Arbejdsgivers ledelsesmæssige beføjelser
  • Databeskyttelsesretlige regler og overvejelser ved iværksættelse af kontrol- og overvågningsforanstaltninger – hvor går grænsen?
  • Eksempler på kontrol- og overvågningsforanstaltninger i praksis, f.eks.
    • Baggrundstjek af jobansøgere
    • Arbejdsgivers brug af straffeattester og personlighedstest
    • Arbejdsgivers overvågning og kontrol af medarbejderes brug af IT, e-mail, telefon og sociale medier
    • Brug af TV-overvågning, optagelse af telefonsamtaler, geo-tracking, f.eks. GPS i bil og mobiltelefon
  • Risici og rettigheder - hvad skal arbejdsgiver være særligt opmærksom på i forhold til sine ansatte?


Formål

Formålet med kurset er at sætte dig i stand til at identificere, vurdere og håndtere i praksis hyppigt forekomne problemstillinger for arbejdsgivers overvågning af medarbejderes adfærd, herunder arbejdsgivers adgang til at behandle de personoplysninger, der indsamles via kontrol- og overvågningsforanstaltninger.

 


På kurset får du bl.a.: 

  • Overblik over de relevante arbejdsretlige regler og principper
  • Overblik over relevante persondataretlige regler i Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og Databeskyttelsesloven samt vejledning fra Datatilsynet
  • Indføring i de centrale problemstillinger i relation til arbejdsgivers iværksættelse af overvågnings- og kontrolforanstaltninger via konkrete eksempler
  • Juridisk viden til bl.a. at vurdere, hvor omfattende arbejdsgivers kontrol- og overvågningsforanstaltninger må være, hvor grænsen til medarbejderes privatliv går og hvordan arbejdsgiver må bruge de oplysninger der indsamles
  • Indsigt i de væsentligste risici og faldgruber ved iværksættelse af overvågnings- og kontrolforanstaltninger
  • Input til håndtering af rettighedsbegæringer og indsigelser fra medarbejdere
  • Netværk og erfaringsudveksling med andre der beskæftiger sig med de samme problemstillinger.

 

Målgruppe

Kurset er målrettet advokater, jurister, virksomheds- og organisationsansatte og andre praktikere – herunder HR-medarbejdere, der beskæftiger sig med ansættelses- og databeskyttelsesret på det private område. 

 

Materiale

Du får udleveret en kursusmappe indeholdende relevant kursusmateriale.


Kurset kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse for advokater

IAPP

Denne event er godkendt af IAPP

Denne event er godkendt af International Association of Privacy Professionals (IAPP). Det betyder at det lever op til det højeste kvalitetsniveau for efteruddannelse inden for persondata. Som certificeret inden for persondata (se her) kan du optjene CPE point (continuing privacy education) ved at deltage på JUC aktiviteter.

ER DU NYSGERRIG OG VIL VIDE MERE?

HOLD MIG OPDATERET

Hold mig opdateret

Kurset er afholdt. Vil du have besked, når der åbnes for tilmelding igen? Klik på ”Skriv mig op” herunder og udfyld felterne.

 

Hold mig opdateret

Lektioner

4

 

Dato

torsdag d 16. juni 2022

Kl 09:30 - 13:00

Inkl. morgenmad og frokost


Axelborg
Vesterbrogade 4A
1620 København V


Pris Ekskl. Moms

3.995

 

 

Course