Persondata i ansættelsesretten


Udbytte

Dette persondataretlige kursus har til formål at give dig en indføring i persondatarettens betydning inden for det ansættelsesretlige område – herunder indsigt i de væsentligste trends, risici og faldgruber. Kurset gennemgår blandt andet den persondataretlige regulering og de særlige forhold, som man skal være opmærksom på før, under og efter ansættelsen. Hovedvægten vil være på arbejdsgiveres håndtering af personoplysninger.

Du får bl.a.:

  • Dybere indsigt i de udfordringer, som man møder i forbindelse med håndtering af medarbejderoplysninger

  • Faglig opdatering på de eksisterende og kommende lovgivningstiltag, herunder den nye databeskyttelseslov 

  • Indsigt i de væsentligste risici og faldgruber forbundet med HR og persondata

  • Netværk og erfaringsudveksling med andre der beskæftiger sig med de samme problemstillinger

 

Indhold

Udviklingen inden for persondataretten har i de seneste år været eksplosiv – også inden for den ansættelsesretlige sfære. Kurset om persondata i ansættelsesretten giver et solidt indblik i den persondataretlige regulering, der har betydning for ansættelsesretten.

På kurset får du gennemgået de grundlæggende begreber og problemstillinger med hovedvægt på arbejdsgivers håndtering af personoplysninger. 

Du bliver klædt på til at håndtere de udfordringer, man møder i forbindelse med den praktiske håndtering af medarbejderoplysninger, ligesom du får viden om EU-forordningen og den rolle, den spiller for HR. Du får indsigt i de centrale problemstillinger i relation til håndtering af medarbejderdata samt de forskellige regelgrundlag, der tilsammen danner rammerne for registrering af medarbejderoplysninger m.v.

Emner er bl.a.:

  • Persondataforordningen og betydningen for HR

  • Indhentning af oplysninger om ansøgere – herunder referencetagning

  • Personalesagen – hvilke oplysninger må indsamles og opbevares?

  • Kontrol og overvågning af medarbejdere

  • Whistleblower-ordninger og persondatapolitikker

  • Overførsel og outsourcing af HR-oplysninger

  • Medarbejderes rettigheder efter persondatareglerne


Kurset veksler mellem teori, praksis og caseløsning, og der er lagt vægt på udveksling af erfaringer mellem deltagerne og underviser

 

Målgruppe

Kurset henvender sig til advokater, jurister, organisationsansatte og andre praktikere – herunder HR-medarbejdere, der jævnligt beskæftiger sig med det ansættelsesretlige område.

 

Materiale

Du får udleveret en mappe med kursuspræsentationen. Derudover får du adgang til relevant kursusmateriale på JUC’s online materialeportal.

 

 

Kurset er godkendt af IAPP

JUCs konference er godkendt af IAPP til at give CPE akkrediteringKurset er godkendt af International Association of Privacy Professionals (IAPP). Det betyder at det lever op til det højeste kvalitetsniveau for efteruddannelse inden for persondata. Som certificeret inden for persondata (se her) kan du optjene CPE point (continuing privacy education) ved at deltage på JUC aktiviteter.



Kurset kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse for advokater

Skriv mig op

Kurset er afholdt. Vil du have besked, når der åbnes for tilmelding igen? Klik på ”Skriv mig op” herunder og udfyld felterne.

 

Skriv mig op

Lektioner

7

 

Onsdag d. 3. april 2019
Kl. 09:30 – 16:00

 

JUC

Axelborg

Vesterbrogade 4A

1620 København V

 

Pris Ekskl. Moms

4.995

 

Hold mig opdateret