Persondataret for offentlige myndigheder


 – persondataforordning og databeskyttelseslov ​ 

 

Udbytte

På persondatakurset bliver du klædt på til at indrette forvaltningen så den lever op til lovens krav. Vi sætter fokus på persondataforordningen og databeskyttelsesloven, herunder en række væsentlige ændringer af retstilstanden i forhold til persondatalovens tid.

 

Indhold 

Kurset tager udgangspunkt i persondataforordningen og databeskyttelsesloven. Cathrine Engsig Sørensen og Peter Blume sætter fokus på hovedspørgsmål i relation til offentlige myndigheders anvendelse af reglerne. Hovedemner er borgernes rettigheder, dataansvaret og forholdet til Datatilsynet og datasikkerhed – herunder myndigheders brug af cloud computing. I almindelighed er persondataretten centralt placeret i brugen og udviklingen af digital forvaltning.

 

Du får et solidt indblik i emnet gennem konkrete cases, der er hentet fra Datatilsynets praksis. Du får gennemgået centrale problemstillinger, så du kan håndtere dem i dit daglige arbejde med persondataret.

 

Emner er bl.a.:

  • Datasikkerhed

  • Borgernes rettigheder

  • Myndigheders persondataansvar

  • Myndigheder og Datatilsynet

  • Forholdet mellem dataansvarlig og databehandler

  • Databeskyttelse per design og standardindstillinger

  • Sikkerhed, meddelelsespligt

 


Målgruppe

Kurset er målrettet ansatte i statslig, regional og kommunal forvaltning, der arbejder med eller kan komme til at arbejde med behandling af personoplysninger. Et vist grundlæggende kendskab til persondataretten forudsættes.


Materiale

Du får udleveret en mappe med kursuspræsentationen. Derudover får du adgang til relevant kursusmateriale, herunder relevant lovgivning, EU retsakter, m.v., på JUC’s online materialeportal.  
 

Kurset er godkendt af IAPP

JUCs konference er godkendt af IAPP til at give CPE akkrediteringKurset er godkendt af International Association of Privacy Professionals (IAPP). Det betyder at det lever op til det højeste kvalitetsniveau for efteruddannelse inden for persondata. Som certificeret inden for persondata (se her) kan du optjene CPE point (continuing privacy education) ved at deltage på JUC aktiviteter.




Kurset kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse for advokater

Skriv mig op

Kurset er afholdt. Vil du have besked, når der åbnes for tilmelding igen? Klik på ”Skriv mig op” herunder og udfyld felterne.

 

Skriv mig op

Lektioner

7

 

Tirsdag d. 29. januar 2019

Kl. 09:30 – 16:00

 

JUC

Axelborg

Vesterbrogade 4A

1620 København V

 

Pris Ekskl. Moms

4.995

 

Hold mig opdateret