Om JUC

Undervisere

Tilbage

Christian Wiese Svanberg

Afdelingschef hos Forsvarets Efterretningstjeneste

Christian Wiese Svanberg er afdelingsleder hos Forsvarets Efterretningstjeneste. Her yder Christian juridisk rådgivning om cybersikkerhed, cyber exploit og offensive kapaciteter (CNE/CNO/CNA) samt generelt inden for national sikkerhed og efterretningsrelaterede spørgsmål.

Christian er også næstformand hos Center for Cybersikkerhed. Her er Christian bl.a. ansvarlig for implementeringen af de juridiske aspekter af NIS2-direktivet for Center for Cybersikkerhed.

Christian Wiese Svanberg er ligeledes ekstern lektor ved Københavns Universitet, hvor han underviser i EU-ret og Databeskyttelse på jurastudiet.

Tidligere har Christian være centerchef for Databeskyttelsesenheden hos Politiet. Han var bl.a. ansvarlig for at etablere og udvikle hele Databeskyttelsesenheden. Det kræver en dyb indsigt i persondataforordningen, før en stor udrulningen kan ske inden for hele Politiets organisation.

Christian har tidligere arbejdet som advokat med speciale i persondata hos advokatfirmaet Plesner og har også en baggrund hos forskellige offentlige myndigheder, som f.eks. Justitsministeriet. Han har tillige været ansat i Datatilsynet og har derfor en både bred og dyb viden om persondata set fra mange forskellige instanser.

Generelt er Christian dybt involveret i Data Privacy, Compliance og strategiske og juridisk rådgivning inden for et bredt spekter af databeskyttelses relaterede emner.

Christian Wiese Svanberg er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og har læst jura ved University of Pennsylvania og Political Risk Management ved The Wharton School.

Christian Wiese Svanberg er afdelingsleder hos Forsvarets Efterretningstjeneste. Her yder Christian juridisk rådgivning om cybersikkerhed, cyber exploit og offensive kapaciteter (CNE/CNO/CNA)