Netværk

stroke-width="2.28571" />

Undervisere

Tilbage

Merete Clausen

Director for Investment in the European Commission

Merete Clausen, Director for investering i Europa-Kommissionens Generaldirektorat for det Indre Marked, Industri, Iværksætteri og SMV'er (DG GROW).

Generaldirektoratet er omdrejningspunktet for fremme af investeringer i den grønne, digitale og modstandsdygtige omstilling af EU's industrielle økosystemer og samler viden om adgang til finansiering (inklusive InvestEU), offentlige indkøb, offentlige tjenester, koncessioner og den immaterielle økonomi.

Merete Clausen har arbejdet for Europa-Kommissionen siden 2006. Hun var tidligere enhedschef i Generaldirektoratet for Økonomiske og Finansielle Anliggender, ansvarlig for koordinering med Den Europæiske Investeringsbank (EIB) Gruppen, Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD) og andre internationale finansielle institutioner. Før det var hun ansvarlig for SMV-vinduet i den Europæiske Fond for Strategiske Investeringer (EFSI), forløberen for InvestEU-programmet, og andre EU's innovative instrumenter designet til at støtte investeringer i innovative virksomheder, SMV'er, mikro- og sociale virksomheder.

Hun er uddannet fra Aarhus Universitet med en kandidatgrad i jura og arbejdede i flere år i privat praksis i København og Aarhus, før hun tilsluttede sig EU-institutionerne i 2001.