Netværk

stroke-width="2.28571" />

Undervisere

Tilbage

Peter Andreas Sattrup

Områdechef for ressourceforvaltning og klimapåvirkning hos NCC

Peter Andreas Sattrup er områdechef for ressourceforvaltning og klimapåvirkning hos NCC og arbejder med at udvikle strategier, forretningsmodeller og ikke mindst redskaber for bedre værdiskabelse med effektiv ressourceudnyttelse i byggeriet. Bæredygtighed handler helt essentielt om kvalitet i byggeriet, og om at skabe værdi socialt, miljømæssigt og økonomisk. Derfor er bæredygtighed også det afgørende element i udviklingen af kompetencer, værktøjer og forretningsmuligheder, som kan øge konkurrenceevnen for byggeriets aktører.

I 2019 blev Peter Andreas Sattrup tildelt en hæderspris for sit flotte forsknings- og formidlingsarbejde, der viser de økonomiske, sociale og miljømæssige effekter af arkitekturen, og som er resulteret i publikationen ” ”Arkitekt - dokumenter din værdiskabelse”, der er udgivet af Danske Arkitektvirksomheder.”

Peter Andreas Sattrup har indgående kendskab til byggeriets teori og praksis gennem 25 års virke som arkitekt MAA fra egen arkitektvirksomhed, og fra ansættelser i Danmark og Storbritannien. Parallelt hermed har han taget Danmarks første PhD i bæredygtig arkitektur med fokus på dagslys, energi og solvarme.

Peter har været lektor på DTU i Bygningsinformationsmodellering (BIM) og designprocesser for bæredygtigt byggeri. Han er initiativtager til et Nordic Built innovationsnetværk om zero-carbon byggeri og medforfatter til publikationen ’Skandinavisk bæredygtigt byggeri’, som udgives af Harvard University. Peter Andreas Sattrup rådgiver større og mindre virksomheder, og er tidligere bestyrelsesmedlem for Green Building Council Denmark og i Styregruppen for Statens Byggeforskningsinstitut.