Om JUC

Undervisere

Tilbage

Thue Hagenau

Advokat og partner hos Holst, Advokater.

Thue Hagenau rådgiver inden for pengeinstitutters rådgivningsansvar og har skrevet bogen Pengeinstitutternes rådgivningsansvar ved værdipapirhandel (2010, DJØF), som omhandler betingelserne efter dansk ret for, at et dansk pengeinstitut pådrager sig et erstatningsansvar for manglende eller mangelfuld rådgivning af pengeinstituttets kunder i forbindelse med disses køb og salg af værdipapirer.

Thue Hagenau er kendt for at være god til at give overblik over den omfattende ankenævnspraksis på området, men også de øvrige erstatningsbetingelser, tab, årsagssammenhæng, adækvans og spørgsmålet om egen skyld i relation til rådgivningsansvar i forbindelse med papirhandel.

Han har skrevet en ph.d. om pengeinstitutter og deres ansvar, og han er en af de førende teoretikere og praktikere inden for området i Danmark.

Thue Hagenau har solid undervisningserfaring bl.a. som ekstern lektor ved HD-uddannelsen i Aarhus, men han underviser også i andre sammenhæng – herunder hos JUC i Pengeinstitutternes Rådgivningsansvar, som afholdes sammen med Højesteretsdommer Vibeke Rønne.