Netværk

stroke-width="2.28571" />

27. januar 2023

Succes kræver teamwork, motivation og engagement

Mange advokater finder overgangen til at blive en succesfuld erhvervsadvokat udfordrende og mange partnere erkender endda, at deres største område for forbedring ligger i rollen som ledere og ikke som advokater. Men hvad kan du egentlig helt konkret gøre for, at din virksomhed udvikler sig med sund vækst i en yderst konkurrencepræget branche? Det har vi snakket med Paul Bellamy om, der er stærkt involveret i faglig udvikling og afholder kurset ”Business Expansion – for Lawyers and Law Firms” hos JUC d. 27. oktober 2022.

Vejen til rådgiver for nogle af de største advokatfirmaer

Det var på ingen måde planen, at Paul Bellamy skulle ende som rådgiver for advokatfirmaer inden for strategi, forretningsudvikling, markedsføring og professionalisering. Men da han blev kontaktet af et headhunterfirma, der søgte en leder for en advokatvirksomhed med nye idéer, blev det, hvad der trak ham i denne retning. Som han selv udtrykker det, har det altid været dét at været kreativ og prøve ting i en anden eller ny retning, der har været drivkraften for ham.

Et partnerskab skal være et aktiv

For Paul er en af de største udfordringer og svagheder i den måde advokatfirmaer drives på ’partnerskabsmodellen.’ Han udtaler følgende:

”Et partnerskab kan, og skal, være et aktiv. Jeg ser en tydelig svaghed i form af mangel på innovation og evnen til at se fremad hos advokatfirmaer. Inden for konsulentbranchen har mange partnere i virksomheder accepteret, at ledelse er en vigtig del af jobbet og de har mere fokus på innovation. Hvorimod mange advokatpartnere tror, at det vigtigste kun ligger i at være den bedste advokat.”

For Paul er vejen til succes ikke blot at være den bedste advokat, men nærmere en helhedstænkning af virksomheden, inklusiv godt samarbejde. Han fremhæver særligt at brainstorming med kollegaer, klienter og kunder er måden, hvorpå du lærer nye ting. Når han er ude at rådgive advokatvirksomheder, er hans første og vigtigste råd derfor:

Når du arbejder i teams, får du ifølge Paul mere læring, bedre resultater og har det sjovere. Efter hans mening er alt muligt – så længe du har passion for de ting du laver. Hertil påpeger Paul, at det er yderst vigtigt ikke kun at tænke i det juridiske aspekt, men også huske at du er i en virksomhed, hvis du vil have succes. Advokatfirmaerne er i dag meget mere konkurrencedygtige, hvilket påvirker alle medarbejdere i en virksomhed.

Fremfor intern konkurrence som diverse partnerskabsmodeller ifølge Paul kan risikere at skabe, skal passion og motivation være drivkraften hos alle parter, for at skabe gode resultater. Det er derfor vigtigt at søge ind i, hvad du kan gøre for, hele tiden at forbedre dig og specielt hvis du ønsker at blive partner i en virksomhed. På kurset d. 27 oktober 2022 tager Paul blandt andet fat i, hvordan man sikrer den gode partnerskabsmodel.

Hemmeligheden bag

Paul har et anerkendt ry for at skabe vækst med virksomheder, som han har arbejdet med og det var derfor oplagt at spørge ham om, hvad hans hemmelighed er. Her svarer han med følgende:

”Hemmeligheden er helt bestemt, at én person ikke kan opnå alt helt alene. Og her ligger hemmeligheden i at motivere så mange mennesker som muligt i sit arbejde, fra partnere til personaleledere, til sekretærer til at tage en aktiv del i forretningsudviklingen.

Du skal guide dem til at finde smarte måder at gøre tingene på og forhindre dem i at begå typiske fejl, som kan undgås. Hvis du formår at motivere og få nok medarbejdere i din virksomhed til at følge dine idéer og budskaber, vil du se en tydelig effekt som skaber resultater.”

For Paul er det derfor klart, at de mest succesrige virksomheder er dem der indser, at advokaternes juridiske kompetencer, kvaliteten af partneren og kvaliteten af ledelsen alle tre er vigtige aspekter. Det er endvidere vigtigt, at de er villige til at investere i at forbedre sig løbende. Her understreger han igen, at det derfor også er kvaliteten af partnerne, der er yderst vigtig og heri ikke kun de juridiske færdigheder, men også ledelsesevnerne. Her ligger fokus på lederaspekterne til at kunne rådgive, motivere og coache sine medarbejdere til at opnå positive resultater.

Hvad kan du forvente?

D. 24. oktober vil Paul stå i spidsen for kurset ”Business Expansion – For Lawyers and Law Firms” hos JUC og vi spurgte dermed ind til, hvad deltagerne på kurset kan se frem til at tage med sig fra dette kursus:

”Du kan forvente at få nogle overordnede måder at tænke anderledes på som advokat. Her skal der ændres tankegang på flere måder, herunder forretningsudvikling. Dette er relevant for bl.a. partnere, bestyrelsesmedlemmer, seniorjurister og stabsledere, da erhvervsretten skal være kommerciel. Vi skal alle udvikle os på det personlige plan, hvis vi ønsker at have en karriere i en succesfuld virksomhed. Nogle advokater går kun på jurakurser, men hvis de ikke tager kurser inden for erhvervslivet eller kurser som deres klienter går til, så går de glip af noget. Eksempelvis hvis du arbejder med energi, så gå til en energi-konference – det vil gavne dig betydeligt på længere sigt.”

Hold dig opdateret

Er du helt opdateret på nye regler, lovgivning, praksis – og ikke mindst, har du de fornødne redskaber til at håndtere dem? Vælg hvilke retsområder, du vil informeres om og modtag juridiske nyheder, som klæder dig på til morgendagens opgaver.

Kompetenceudvikling

Hos JUC finder du juridiske kurser inden for en bred vifte af arbejdsområder. Vi udbyder både grundkurser og specialistkurser, som kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse.

På vores kurser undervises du af førende danske og internationale eksperter, der giver dig indblik i aktuelle udfordringer og muligheder inden for forskellige retsområder. Du vil få konkrete værktøjer, som du kan anvende i dit daglige arbejde og du får en unik indsigt i ny lovgivning, retspraksis og administrativ praksis med fokus på betydningen for dit specifikke arbejdsområde.