Certificering

Persondata-certificering for specialister (CIPP/e)

Bliv Certified Information Privacy Professional (CIPP/e)

18

lektioner (point)

20950 DKK.

Del på sociale medier

in
t
f

Udbytte

CIPP/e gør dig til specialist i persondata og alle de juridiske aspekter af EU's databeskyttelsesforordning (GDPR). Du får undervisning af de erfarne IAPP-undervisere og persondataeksperter Lars Japp Haslund og Helena Vigtoft. De har undervist på IAPP-certificeringer for JUC et utal af gange og har guidet alle vores deltagere sikkert gennem materialet.

Med en CIPP/e-certificering får du en certificering i den globale industristandard inden for persondata. Du får dermed de helt nødvendige værktøjer til at kunne arbejde med privacy-programmer i din egen eller andres organisation. Når du er certificeret CIPP/e, har du papir på, at du er helt opdateret inden for persondataretten og kan arbejde med den i praksis.

Du bliver bl.a. i stand til at rådgive andre inden for områder som informationssikkerhed, marketing, IT, compliance og produktudvikling.

På certificeringen i CIPP/e får du bl.a.:

  • En global certificering som Certified Information Privacy Professional (CIPP/e)
  • Papir på at du er helt opdateret inden for persondataretten og kan arbejde med den i praksis
  • De nødvendige værktøjer til arbejdet med privacy-programmer i din egen eller andres virksomhed
  • Viden til at rådgive andre inden for områder som informationssikkerhed, marketing, IT, Compliance og produktudvikling 
  • Adgang til en lang række online materiale, så du løbende kan holde dig opdateret på området

 

Indhold

EU's databeskyttelsesforordning, GDPR, stiller strenge krav til, at virksomheder og offentlige myndigheder har styr på persondata og sikkerhed.

Det er afgørende, at der er fuld kontrol med anvendelsen og håndteringen af persondata, og det kan det have alvorlige konsekvenser for virksomheder, der ikke efterlever disse krav – ikke mindst i form af høje bøderammer og påkrav ifm. tilsyn..

Med en certificering fra JUC og IAPP (International Association of Privacy Professionals) er du sikret et uddannelsesforløb og en certificering i den globale standard inden for privacy, der – som den eneste i verden – er certificeret efter ISO 17024: 2012. Efter certificeringen får du bevis på, at du er Certified Information Privacy Professional (CIPP/e).

CIPP/e har fokus på jura og alle de juridiske aspekter af EU's databeskyttelsesforordning. Du får bevis på, at du er førende inden for persondata og er specialist i persondataret.

På forløbet kommer vi ind på de forskellige europæiske og nationale databeskyttelseslove, nøgleterminologi inden for databeskyttelse og beskyttelse af personoplysninger og grænseoverskridende datastrømme.

Over 2 dage og 11 moduler føres du ind i persondataens verden:

  • Module 1: Data Protection Laws - Introduces key European data protection laws and regulatory bodies, describing the evolution toward a Harmonised European Legislative Framework.

  • Module 2: Personal Data - Defines and differentiates between types of data-including personal, anonymous, pseudo-anonymous and special categories.

  • Module 3: Controllers and Processors - Describes the roles and relationships of controllers and processors.

  • Module 4: Processing Personal Data - Defines data processing and GDPR processing principles, Explains the application of the GDPR and outlines the legitimate bases for processing personal data.

  • Module 5: Information provision - Explains controller obligations for providing information about data processing activities to data subjects and Supervisory Authorities.

  • Module 6: Data Subjects' Rights - Describes data subjects' rights, applications of rights and obligations controller and processor.

  • Module 7: Security or Processing - Discusses considerations and duties of controllers and processors for Ensuring security of personal data and providing notification of data breaches.

  • Module 8: Accountability - Investigates accountability requirements, data protection management systems, data protection impact assessments, privacy policies and the role of the data protection officer.

  • Module 9: International Data Transfers - Outlines options and obligations for transferring data outside the European Economic Area, Decisions adequacy and appropriateness safeguards and derogations.

  • Module 10: Supervisions and Enforcement - Describes the role, powers and procedures or Supervisory Authorities; the composition and tasks of the European Data Protection Board; the role of the European Data Protection Supervisor; and remedies, liabilities and penalties for non-compliance.

  • Module 11: Compliance - Discusses the applications of European data protection law, legal bases and compliance requirements for processing personal data in practice, employers-including processing employee data, surveillance, direct marketing, Internet technology and communications and outsourcing.

Undervisningen er som udgangspunkt på dansk, så du både får de danske og engelske termer ind under huden.


Undervisere

På certificeringen underviser to af Danmarks førende eksperter og praktikere inden for GDPR - Lars Japp Haslund og Helena Vingtoft. Lars Japp Haslund er selvstændig DPO-konsulent og tidligere Group Data Protection Officer i Nets, mens Helena Vingtoft er Head of Group Privacy Center of Excellence i Nexi Group.
 
De to erfarne undervisere vil igen lede deltagerne sikkert igennem de 10 centrale moduler i certificeringen. De sikrer dig dermed en indgående, intensiv og  velstruktureret gennemgang og af det omfattende materiale og uvurderlig vejledning frem mod certificeringstest.


Certificeringstest 

For at blive certificeret skal du efter de 2 undervisningsdage hos JUC booke tid til certificeringstesten, der tager udgangspunkt i det materiale, du har modtaget undervisning i. Testen er en computerbaseret, multiple choice-test og tages enten hjemme (kræver webcam monitorering) eller i et testcenter (IAPP Pearson VUE). Der er 90 spørgsmål i alt og du har 2,5 time til at besvare dem.

For at opretholde din certificering skal du løbende videreuddanne dig inden for persondata og indsamle 20 CPE-point hvert andet år. Det kan du f.eks. gøre med alle JUC's produkter inden for persondata. Læs mere om CPE-point her.



Målgruppe

CIPP/e er for dig, som er Privacy Professional og som bruger, processer eller vedligeholder data. Du er f.eks. advokat, virksomhedsjurist eller ansat hos en offentlig myndighed. Du rådgiver typisk i persondata inden for f.eks. Compliance, IT eller HR og dine titler kan også være DPO, Information Officer, Compliance Officer, Human Resource Officer.
 

Materiale

Du får adgang til et kompendium elektronisk, som du bør have læst inden undervisningen. Derudover får du udleveret relevant undervisningsmateriale på dagen.

Kurset kan godkendes som obligatorisk efteruddannelse for advokater.

Denne event er godkendt af IAPP

Denne event er godkendt af International Association of Privacy Professionals (IAPP). Det betyder at det lever op til det højeste kvalitetsniveau for efteruddannelse inden for persondata. Som certificeret inden for persondata kan du optjene CPE point (continuing privacy education) ved at deltage på JUC aktiviteter.

Programmet for vores persondatacertificeringer

Årets konference har mange aktuelle indlæg. Læs mere om vores persondatacertificeringer og se det spændende program her.

Vil du vide mere?

Hvis du har yderligere spørgsmål eller ønsker mere information vedrørende denne certificering, så tøv ikke med at tage kontakt til mig.

Mads Nymann Flindtgaard
Network Consultant
Mobil: +45 60 98 23 66
Email: mf@juc.dk

Del på sociale medier

in
t
f